Welkom bij Elektro Oké!
Winkelwagen Subtotaal: €0.00

Draad & Kabel

Netwerkkabels, elektrokabels en -draden dienen voor het verplaatsen van spanning, signalen of data van punt A naar punt B. Bij Elektro Oké vindt u de juiste kabel voor iedere toepassing. De meest gebruikte elektrakabel is de standaard installatiekabel YMVK.


Als u een kabel onder de grond gaat leggen dan hebt u de grondkabel YMVK(as) nodig. Deze grondkabel is voorzien van een stalen beschermmantel,  gemaakt van gevlochten ijzerdraad en een aardlitze. De meest voorkomende kabels knippen wij voor u op maat en kunt u dus gewoon per meter bij ons bestellen.

Artikelen 1 tot 20 van 495 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in

Artikelen 1 tot 20 van 495 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in

Netwerkkabel en installatie draad en kabels bestellen

Bij het kopen van elektrodraden en kabels is het van groot belang dat u de juiste kabel kiest voor uw toepassing. Bij het kiezen van een stroomkabel, dus standaard  YMVK- of installatiekabel, moet u eerst bepalen hoeveel aders u nodig hebt. Om een standaard contactdoos aan te kunnen sluiten gebruikt u een stroomkabel met drie draden. Deze stroomkabel heeft één bruine draad, één blauwe draad en één groen-gele draad. Op de bruine draad sluit u de fase aan, op de blauwe de nul en groen-geel is voor aarde.

De juiste diameter van installatiekabel kiezen

Vervolgens moeten we kiezen voor de dikte van de draden. De dikte drukken we uit in millimeter kwadraat (mmq). Hoe dik de draden van de YMVK-kabel moeten zijn is afhankelijk van het vermogen dat door de kabel vervoerd moet worden. Wanneer de kabel is gezekerd op 16 ampère dan kunt u kiezen voor de meest voorkomende maat: 2,5 mmq.

Grondkabel

Grondkabel is speciaal gemaakt om onder de grond te leggen.  Omdat deze kabel voorzien is van een aardlitze mag u voor één draad minder kiezen dan u zou doen bij standaard installatiekabel. Deze aardlitze mag u namelijk gebruiken als aarde. Als u dus een YMVK-AS 2x2,5 kiest, hebt u één bruine draad, één blauwe draad en de aardlitze voor uw aarding.

Stuurstroomkabel

Stuurstroomkabel kan zowel genummerde draden bevatten als draden met kleuren. Daarnaast kunnen draden massief of soepel zijn. Een stuurstroomkabel met soepele draden bestaat uit heel dunne koperdraadjes die samen geslagen zijn. Omdat stuurstroom vaak met een lage spanning werkt, heeft dit sneller spanningsverlies tot gevolg. De kabel mag dan ook niet te lang zijn. Als u toch een langere afstand moet overbruggen, kunt u beter even contact met ons opnemen.