14 groepen - Groepenkasten

14 groepen - Groepenkasten

Groepenkast bestellen bij Elektro Oké

Bent u op zoek naar een groepenkast voor in de meterkast? Elektro Oké levert vele soorten groepenkasten die direct online te bestellen zijn. Wij helpen u graag aan een A-merk groepenkast die voordelig, veilig en vooral betrouwbaar is. We helpen u met een stappenplan een goed model voor in uw meterkast uit te zoeken, zodat u zeker weet dat u de beste aankoop doet!

U kunt bij Elektro Oké gemakkelijk online een 1-fase groepenkast of een 3-fase groepenkast voor in uw meterkast kopen. Wij verkopen professionele merken, zoals ABB Haf, Hager, Attema en ons eigen huismerk EPP groepenkasten. Al onze groepenkasten worden met de in Nederland benodigde keurmerken geleverd. Een standaard groepenkast zal in uw meterkast een ruimte van 22 cm breed en 35cm hoog in beslag nemen.

De groepenkast die u bij ons koopt, wordt volledig compleet en bedraad afgeleverd, zodat u de groepenkast direct in de meterkast kunt plaatsen Naast complete groepenkasten leveren wij ook losse componenten voor in uw groepenkast zoals: hoofdschakelaars, aardlekschakelaars, beltrafo's, fornuisgroepen en aardlekautomaten.

“Elektro Oké levert hoge kwaliteit groepenkasten tegen een scherpe prijs aan zakelijke en particuliere klanten.”

Laden...
Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Filteren
 1. Verkoop
  Hager groepenkast | 14-groepen 3 fase | VKG4433M
  Groepenkast Hager met 14-groepen en 3 fase HS VKG4433M
  Aanbiedingsprijs € 441,71 € 365,05 Normale prijs € 750,30

  Hager groepenkast type Vision met 14 groepen VKG4433M

  Lees verder
  Levertijd 1-2 dagen
Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waarom Elektro Oké?

Sinds 2009 is Elektro Oké het adres waar u vertrouwd uw groepenkast en andere elektrotechnische materialen kunt bestellen. Ook na de aankoop van uw materialen kunt u bij ons terecht voor advies of informatie. Op onze site vindt u alleen de beste merken en dat ook nog eens voor de scherpste prijs. Wij zijn er trots op dat 99,9% van onze klanten ons aanraad in hun omgeving. Benieuwd waarom? U kunt bij ons rekenen op de volgende voordelen:

 • Enkel A-merken die garant staan voor een veilige en betrouwbare installatie;
 • Producten zijn gemakkelijk zelf te installeren met duidelijke Nederlandstalige handleiding;
 • U kunt zowel voor, tijdens als na uw aankoop altijd bij ons terecht voor informatie of advies;
 • Ook voor losse componenten bent u bij ons aan het juiste adres;
 • Altijd de laagste prijsgarantie;
 • Leverancier voor particulieren, maar tevens voor elektrotechnische installateurs en klusbedrijven;
 • Snelle levering in heel Nederland en België;
 • Altijd product garantie – minimaal 2 jaar, tot zelfs levenslang;
 • Gratis verzending op orders boven de €100,-;
 • Groot assortiment schakelmateriaal, groepskasten, ventilatiesystemen en meer.

Wat doet een groepenkast?

Dit kastje in de meterkast zorgt voor een betrouwbare verdeling en beveiliging van de elektriciteit voor apparaten en installaties in uw huishouden. Alles waarvoor u in huis elektriciteit gebruikt, loopt veilig via de groepenkast, die ook wel groepenverdeler wordt genoemd. Hij verdeeld namelijk de hoofdaansluiting in het gewenste aantal groepen (installatieautomaten) en zorgt meteen dat de groepen beveiligd zijn tegen overbelasting en aardlekfouten. De groepenkast die zich in normale situaties in uw meterkast bevindt heeft standaard drie verschillende componenten die de veiligheid garanderen:

 • De hoofdschakelaar
  Hiermee kunt u in één keer de hele installatie spanningsloos maken.
 • Aardlekschakelaars
  De aardlekschakelaar schakelt spanning uit als er stroom weglekt via aarde.
 • Automaten
  De automaten schakelen uit bij een te hoge belasting of bij kortsluiting.

Er is dus altijd één hoofdschakelaar met daaronder meerdere aardlekschakelaars. Onder elke aardlekschakelaar mogen maximaal vier groepen, oftewel automaten, aangesloten worden. Een fornuisgroep wordt altijd gerekend als één groep. Alle groepenkasten van Elektro Oké zijn voorzien van al deze onderdelen en ready to use. Hierdoor kunt u gegarandeerd snel en eenvoudig zelf het kastje installeren.

Stappenplan: de juiste groepenkast kiezen

Voor het kiezen van een passende groepenkast, dient u te letten op een aantal zaken. We hebben die zaken opgedeeld in een kort stappenplan, zodat u nooit een onderdeel over het hoofd ziet en zo zeker weten een geschikt kastje koopt voor in uw meterkast. U kunt het stappenplan doorlopen en naderhand gelijk uw keuzes aanvinken in het filtermenu linksboven op deze pagina.

Stap 1: Bepaal het aantal groepen

Ga na hoeveel (stroom)groepen u in uw huis of bedrijf heeft en hoeveel u er dus minimaal nodig hebt om apart aan de sluiten in de meterkast. Per aardlekschakelaar is een maximum van vier groepen toegestaan en er geldt een minimum van twee aardlekschakelaars.

Stap 2: Kies een 1-fase of 3-fase aansluiting

Op een 1-fase aansluiting mogen maximaal 12 groepen aangesloten worden. Kwam u bij stap 1 al boven de 12 groepen uit, dan zult u een 3-fase aansluiting nodig hebben. Een trucje om te achterhalen welke aansluiting er nu in de meterkast zit en welke u waarschijnlijk weer nodig heeft, is het losschroeven van de deksel van de bestaande groepenkast. U kunt nu de draden zien die uit de kWh-meter komen. Als dit twee draden zijn hebt u een 1-fase aansluiting; wanneer er vier draden van de KWH meter de kast in komen hebt u een 3-fase aansluiting.

Stap 3: Kies uw opties

Kies de opties die u in de groepenkast wenst, zoals een beltrafo, fornuisgroep of stopcontact. U kunt er ook voor kiezen om geen opties te selecteren.

Stap 4: Kies een systeem

Wij adviseren om nog niet te kiezen voor een fabrikant, zodat u straks eenvoudig kunt zien wat de prijsverschillen zijn tussen de verschillende merken. U kunt beter eerst kiezen of u een groepenkast met aardlekautomaten wilt of met aardlekschakelaars. Een aardlekbeveiligingssysteem met aardlekschakelaars is standaard. Een systeem met aardlekschakelaars is ook goedkoper. Aardlekautomaten hebben weer als voordeel dat bij het optreden van een aardfout slechts één groep geen spanning meer heeft.

Stap 5: Kies het merk

Als u de eerste vier stappen hebt doorlopen, houdt u hooguit nog drie of vier groepenkasten over van drie of vier verschillende merken. U kunt nu op basis van prijs of voorkeur de gewenste keuze maken. De merken waar u uit zult kunnen kiezen zijn ABB HAF, Attema, Hager en ons huismerk. Elk van deze merken staat garant voor een hoge veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit en behoren tot de beste groepenkasten van de Nederlandse markt. Ieder merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Onze favorieten merken zijn Hager en ABB. Daarover vindt u hieronder direct meer informatie

ABB groepenkast

Kenmerkend aan een ABB groepenkast is het busboardsysteem. Het busboard zijn koperen rails die zijn omgoten met kunststof. De automaten van ABB worden direct in het busboard gestoken waardoor ze meteen elektrisch zijn aangesloten. Als u bijvoorbeeld een groepenkast met 7 groepen in uw huis heeft en één automaat extra nodig hebt, kunt u deze eenvoudig op het busboard klikken. Het ABB systeem is dan echt het makkelijkste.

Heeft u meerdere automaten nodig en daardoor ook een extra aardlekschakelaar, dan is het systeem weer minder makkelijk. U zal dan alle automaten moeten loshalen, het busboard moeten vervangen en alles weer in elkaar moeten zetten. Voor ons is dat een klusje van 10 minuten maar als je hier geen ervaring in hebt, kan het lastiger zijn.

In onderstaande video krijgt u een uitleg van het gebruik van de automaten van de ABB groepenkast. In de video kunt u zien hoe u bijvoorbeeld een fornuisgroep in een ABB groepenkast kunt maken of eventueel een krachtgroep.

Hager groepenkast

De groepenkasten van Hager hebben bij veel installateurs al jaren de voorkeur. Wijzelf zijn ook een groot fan van Hager groepenkasten. Doordat Hager een grote keuze heeft aan componenten is iedere kast geheel naar wens in te delen. Zeker bij grotere installaties maken wij altijd gebruik van dit merk.

Hager heeft geen busboard systeem maar is wel degelijk makkelijk aan te sluiten en nog makkelijker uit te breiden wanneer gewenst. Als u bijvoorbeeld een 1-fase groepenkast met 8 groepen wilt uitbreiden naar 12 groepen, kunt u gebruikmaken van een uitbreidingsset: de VKS04Combi. Dit is een set met een aardlekschakelaar een aansluitrail en 4 automaten. De hele set is vervolgens makkelijk in de kast te installeren.

Zelf een groepenkast samenstellen

Heeft u geen groepenkast gevonden die geheel aan uw wensen voldoet? Op onze website vind u de meest voorkomende kasten. In specifieke gevallen of wanneer u specifieke wensen heeft en uw gewenste groepenkast niet op onze website heeft gevonden, kunnen wij voor u altijd een groepenkast samenstellen. Als specialist en fabrikant kunnen wij dit aanbieden. Lang niet iedere leverancier kan dit.

Heeft u duidelijk voor zich wat u zoekt? Dan mag u uw wensen doorgeven via ons contactformulier of u kunt uw wensen maillen naar: [email protected]. U krijgt dan binnen 1 werkdag een prijsopgave van de door u gewenste verdeler.

In uw aanvraag voor een specifieke groepenkast op maat dient u de volgende gegevens aan te leveren:

 • Voorkeursmerk;
 • Aantal lichtgroepen;
 • Aantal fornuisgroepen (2x230 volt);
 • 1- of 3-fase aansluiting benodigd en hoe zwaar is deze beveiligd;
 • Aantal krachtgroepen (indien gewenst);
 • De maximale maat van de verdeler.

Hulp nodig?

Heeft u een vraag over een groepenkast of komt u er niet helemaal alleen uit bij het samenstellen van een specifieke groepenkast? U mag altijd evencontact met ons opnemen. We helpen u graag goed verder, zodat u snel een groepenkast naar wens in huis of op kantoor hebt.