Welkom bij Elektro Oké!
Winkelwagen Subtotaal: €0.00

Groepenkastonderdelen

Losse onderdelen voor uw groepenkast kunt u gemakkelijk bij ons vinden door links in uw scherm een klasse te selecteren. U vindt hier bijvoorbeeld een fornuisgroep, beltrafo, aardlekschakelaar of extra groepen voor in uw groepenkast.

 

Mocht u niet precies weten welke producten u nodig hebt of hoe u ze moet vinden, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste groepenkastonderdelen.

Artikelen 1 tot 20 van 159 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in

Artikelen 1 tot 20 van 159 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen voor uw groepenkast:

Elektro Oké levert alle losse onderdelen voor uw groepenkast. Veel gebruikte onderdelen zijn:

 

Fornuisgroep

Een fornuisgroep wordt gebruikt om uw elektrische kookplaat te voeden. Deze groep kunt u zien als twee standaard automaten die mechanisch aan elkaar gekoppeld zijn, waardoor een groep ontstaat die 2 x 230 volt kan afgeven en dus twee keer het vermogen oplevert van een standaard automaat. Een fornuisgroep is 3,6 cm breed en levert 2 x 16 ampère, dus totaal 32 ampère. Een standaard fornuisgroep kan hierdoor een kookplaat van 7360 watt of 7,3 kilowatt voeden.

Hoofdschakelaar

Een hoofdschakelaar is verplicht in elke groepenkast. Oudere huizen hebben soms geen hoofdschakelaar in de groepenkast. Mocht u een oude woning gaan renoveren en de groepenkast moet vervangen worden, dan dient u ervoor te zorgen dat er een hoofdschakelaar wordt geplaatst.
Wij leveren hoofdschakelaars in een uitvoering met twee of vier polen en in verschillende ampère.

Aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar beschermt de groepen in uw groepenkast tegen aardlekstromen. Eén aardlekschakelaar mag maximaal vier groepen beschermen. Dit mag ook voor drie automaten zijn en bijvoorbeeld één fornuisgroep. Wanneer u acht groepen in uw groepenkast hebt, dan moeten er minimaal twee aardlekschakelaars in uw groepenkast zitten. Wanneer u negen groepen in uw groepenkast hebt, moeten er in de groepenkast minimaal drie aardlekschakelaars aanwezig zijn. Een standaard aardlekschakelaar zal bij een aardlekstroom van 30 milliampère uitschakelen. Een aardlekschakelaar kan 2- of 4-polig zijn uitgevoerd. De aardlekschakelaar beschermt uw installatie niet tegen overbelasting. De automaten achter een aardlekschakelaar beschermen uw installatie wel tegen overbelasting.

Beltrafo

Een beltrafo kan in een groepenkast geplaatst worden om uw bel of gong te voeden. De 230V-kant van de beltrafo wordt rechtstreeks op één van de automaten aangesloten. De kant die de bel voedt met 8 volt gaat via de beldrukker naar uw gong of bel. Door een beltrafo in de groepenkast te plaatsen houdt u uw meterkast overzichtelijk.

Installatieautomaat

Een automaat beschermt uw installatie tegen zowel overbelasting als kortsluiting. Iedere automaat beschermt een bepaalde groep in uw installatie. Het aantal automaten in uw groepenkast bepaalt het aantal groepen in uw installatie.