Welkom bij Elektro Oké!
Winkelwagen Subtotaal: €0.00

Vorstbescherming

Vorstbeschermingslint voor waterleiding van Magnum

Het vorstbeschermingslint voorkomt dat waterleidingen of afvoeren die blootgesteld worden aan vrieskou bevriezen. Het verwarmingslint wordt compleet met thermostaat en stekker geleverd. Door het warmtelint om een leiding te draaien en vervolgens te bekleden met isolatiemateriaal zal de waterleiding niet meer kunnen bevriezen. De thermostaat zal bij een temperatuur lager dan vijf graden inschakelen en wanneer de leiding een temperatuur van 13 graden bereikt weer uitschakelen.

14 artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

14 artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

Verbruik van vorstvrij warmtelint

Wanneer het warmtelint van Magnum inschakelt zal deze maximaal 10 watt per meter aan vermogen opnemen. Omdat een waterleiding die omwikkeld is met het warmtelint altijd voorzien moet zijn van leidingisolatie zal de waterleiding makkelijk op temperatuur gehouden kunnen worden, waardoor het warmtelint maar weinig van dit maximale vermogen op zal nemen. Uw waterleiding beschermen tegen bevriezing zal dus in de praktijk weinig energie kosten.

 

Lengte van warmtelint bepalen voor het beschermen tegen bevriezen van mijn waterleiding

Het aantal meters warmtelint dat u nodig hebt voor het beschermen van uw waterleiding is afhankelijk van de dikte van uw leiding en de temperatuur waartegen u uw leiding wilt beschermen.

Een waterleiding van 15 mm tot 20 mm dik mag worden beschermd door het warmtelint recht langs de leiding te leggen. Een leiding van vier meter lang kan dus worden beveiligd door vier meter warmtelint. De waterleiding is dan beschermd tot – 30 graden Celsius.

Een waterleiding van 25 mm tot 30 mm tegen 30 graden Celsius vorst beschermen doen we door 10 wikkelingen per meter om de waterleiding te slaan. Om de lengte van het warmtelint uit te rekenen moeten we voor de 25 mm dikke leiding factor 1,75 keer de lengte van de waterleiding nemen en voor de 30 mm dikke leiding een factor 2. Als u dus een waterleiding van 5 meter lang en 30 mm dik wilt beschermen hebt u 10 meter vorstbeschermingslint nodig.

Om een waterleiding met een diameter van 40, 50 of 100 mm te beschermen tegen vorst moeten we 20 wikkelingen per meter om de leiding heen slaan. Voor de 40 mm dikke leiding moeten we rekenen met een factor 3,25 voor de 50 mm dikke leiding met een factor 4 en voor de 100 mm dikke leiding met een factor 8. Voor een leiding van 50 mm dik en 5 meter lang hebben we dus 20 meter vorstbeschermingslint nodig.

 

PVC-buis beschermen tegen bevriezing  

Wanneer u een pvc-buis wilt beschermen tegen vorst dan is het warmtelint daar een ideale oplossing voor. U moet de pvc-buis altijd eerst omzwachtelen met aluminium tape voordat u het warmtelint gaat installeren. Dit tape beschermt de pvc-buis en zorgt voor een goede warmteverspreiding. Over de tape kunt u het vorstbeschermingslint plaatsen en daarna de minimaal 10 mm dikke polyethyleen isolatie.