Kabelgoten (staal)

Kabelgoten (staal)

Kabelgoten van staal Stago en van Geel


Stalen kabelgoten zijn in veel maten verkrijgbaar van 700mm tot 330mm breed. Om de kabelgoten makkelijk op te kunnen hangen zijn er diverse ophangsystemen verkrijgbaar. De meest gebruikte is de open-C beugel of de binnenliggende gootbeugel. De beugels kunnen met draadeinden aan het plafond gemonteerd worden. De kabelgoten hebben een standaard lengte van 3 meter. Indien u langere lengtes moet overbruggen kunt u gebruik maken van koppelstukken. Wanneer u behalve voedingskabels ook datakabels door de goot wilt leggen heeft en een scheidingschot nodig. Het scheidingschot zorgt ervoor dat de data en voedingskabels gescheiden in de goot liggen. Voor het plaatsen van een scheidingschot heeft de kabelgoot een minimale breedte van 120mm nodig.

Laden...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Installatie maken van stalen kabelgoot

Als u een kabeldraagsysteem van stalen kabelgoot in uw winkel, bedrijfspand of woning wilt gaan maken is het handig om een goed installatieplan te maken. U moet goed gaan kijken welke route de kabelgoten moeten gaan volgen en daarbij rekening houden met alle obstakels. Obstakels kunnen zijn luchtkanalen, verlichtingsarmaturen enz. enz. Maak voor uzelf een goed tekening of schets zodat het duidelijk wordt hoeveel kabelgoot u nodig heeft en welke hulpstukken u nodig heeft.

stalen kabelgoot installeren

De breedte van de stalen kabelgoot.

Welke maat kabelgoot u nodig heeft hangt af van de elektrische installatie de aantal kabels en de dikte van de kabels die door de goot heen gelegd moet worden. Als u en data kabels en voedingskabels door de goot wil leggen heeft u i.v.m. de benodigde scheidingschot minimaal een breedte van 120mm nodig. Als u alleen een aantal data kabels nodig heeft of alleen een aantal voedingskabels dan kunt u kiezen voor de stalenkabelgoot van 70mm breed.

Stalen kabelgoot ophangen aan plafond

Om de stalen kabelgoten op te hangen kunnen we kiezen tussen twee manieren die vaak gecombineerd gebruikt worden. De twee verschillende manieren zijn plafondmontage en wandmontage. Bij montage aan het plafond bevestigen we eerst een plafondbeugel al of niet scharnierend aan het plafond. Een scharnierende plafondbeugel gebruiken we bij schuine plafonds. Aan de plafondbeugel maken we een draadeind vast met M10 moeren en ringen. Vervolgens kunnen we op de gewenste hoogte een beugel plaatsen waar we de stalen kabelgoot aan ophangen. Voor de beugels kunnen we kiezen uit een open-C beugel, een buitenliggende gootbeugel of een binnenliggende gootbeugel. Afhankelijk van de uiteindelijke inhoud van het kabeldraagsysteem adviseren wij om iedere 1,5 meter een ophanging te maken. Zorg dat ieder hulpstuk zoals een bocht ook goed wordt ondersteund.

 stalenkabelgoot plafondbeugel stalen kabelgoot open c beugel

Stalen kabelgoot aan de wand monteren

Als de goot langs de wanden in uw gebouw worden gemonteerd gebruiken we muurbeugels of wandconsole. Als u stalen kabelgoot van Stago gaat monteren is het makkelijk om de Stago wandconsole van 70mm te gebruiken. op deze wandconsole kunt u vervolgens een ondersteuningsbalk klikken van de gewenste lengte. De lengte hangt af van de breedte van de kabelgoot die u gaat monteren. Voor montage van het merk van Geel kunt u gebruik maken van de wandconsole van Geel. Deze zijn in alle gewenste maten verkrijgbaar en moeten ook elke 1,5 meter geplaatst worden en eventueel extra bij bochten of andere hulpstukken.

stago stalen kabelgoot wandbeugel stalen kabelgoot stago ondersteuningsbalk