Welkom bij Elektro Oké!
Winkelwagen Subtotaal: €0.00

Badkamerventilator

Wij bieden een breed assortiment ventilatoren aan die geschikt zijn voor uw badkamer en toilet. De ventilatoren die u hier zien zijn allemaal geschikt voor uw badkamer. De ventilatoren met een hygrostaat zijn echter niet geschikt voor een toiletruimte. Alle badkamerventilatoren zijn geschikt voor wand- en plafondmontage.

Een toilet of badkamerventilator kan op diverse manieren aangestuurd worden”:

Een ventilator voorzien van een vochtsensor, zoals de Soler & Palau CHZ modellen.
Een CRZ- uitvoering. Deze heeft een instelbare nadraaitijd.
Een ventilator met bewegingsmelder. Deze is ook geschikt voor de badkamer.
De CZ uitvoering is de eenvoudigste uitvoering.

Artikelen 1 tot 20 van 92 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in

Artikelen 1 tot 20 van 92 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stel een Aflopende Directie in

Ventilator met vochtsensor

Ventilatoren die alleen geschikt zijn voor een badkamer zijn uitgevoerd met een hygrostaat, of wel een vochtmeter. Deze uitvoering wordt automatische ventilator genoemd omdat hij vocht detecteert, waardoor het apparaat automatisch aan gaat wanneer het vochtig wordt in de ruimte waarin deze is geplaatst. De vochtgevoeligheid van de badkamerventilator is instelbaar. Wij adviseren om deze op 80% te zetten.

Om een automatische badkamerventilator te kunnen installeren hebt u minimaal twee draden nodig, namelijk een blauwe draad (nuldraad) en een bruine draad (vaste fase). Als optie kunt u kiezen voor een schakeldraad waarmee de ventilator ook handmatig te bedienen is. De meest verkochte badkamerventilator met vochtmeter is de Soler & Palau SILENT CHZ-uitvoering.

Ventilator met timer

Andere ventilatoren zijn geschikt voor zowel uw badkamer als in een toiletruimte. Een veel gekozen optie is de ventilator met een timer. Deze ventilator zal aan gaan wanneer het licht in de ruimte aan gaat, maar niet direct uit gaan zodra het licht uit gaat. De timer in de ventilator zorgt er namelijk voor dat het apparaat dan nog een ingestelde tijd blijft draaien. 

Om een ventilator met timer te kunnen aansluiten zijn minimaal drie draden nodig, namelijk een blauwe draad, een bruine draad en een zwarte draad (schakeldraad). Door het aansluiten van de zwarte draad registreert de ventilator wanneer u de ruimte betreedt en weer verlaat. De bruine draad zorgt ervoor dat de ventilator blijft draaien nadat het licht uit is. De meest verkochte badkamerventilator met een timer functie is de Soler & Palau SILENT CZ-uitvoering. 

Ventilator met bewegingsmelder

Een ventilator met bewegingsmelder kan zeer gemakkelijk zijn in uw toiletruimte, maar kan ook worden toegepast in uw badkamer. De plaats van deze ventilator is wel belangrijk. Een badkamerdeur staat bij veel mensen vaak open en het is niet wenselijk dat de ventilator telkens aan gaat wanneer iemand voorbij de deur loopt. Om een ventilator met bewegingsmelder aan te kunnen sluiten hebt u alleen een bruine en een blauwe draad nodig.

12 volt badkamerventilator

De laatste maar niet minst belangrijke badkamerventilator die we hier benoemen is de 12 volt badkamerventilator. Deze moet worden gebruikt wanneer de ventilator is geplaatst op een plaats die minder dan 140 cm verwijderd is van een nat punt. Als een badkamerventilator zich recht boven uw bad of douche bevindt, dan hebt u een 12 volt-uitvoering nodig. Om deze ventilator te kunnen aansluiten hebt u daarnaast een speciale veiligheidstrafo nodig. U kunt deze vinden in de categorie 'Accessoires' onder 'Ventilatie en koeling'.