Welkom bij Elektro Oké!
Winkelwagen Subtotaal: €0.00

Raamventilator

De Soler & Palau raamventilator of muurventilator is verkrijgbaar in een ronde (HCM) of een vierkante (HV) uitvoering. De raamventilator bestaat in verschillende maten en kunt u ook in de muur monteren. Als u een bestaande ventilator wilt vervangen is het belangrijk om eerst de bestaande ventilator te verwijderen en de maat van het gat op te meten. De raamventilator is altijd voorzien van een jaloezieklep waardoor er geen lucht van buiten naar binnen wordt doorgelaten. Wanneer de ventilator in bedrijf is gaan de jaloezieën openstaan.

15 artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

15 artikel(en)

per pagina

Stel een Aflopende Directie in

De toepassingen van raamventilatie

De veel gebruikte Soler & Palau HCM raamventilator is leverbaar in drie maten waardoor deze geschikt is voor gaten van 183mm tot 267mm. De snelheid waarmee de ventilator draait is regelbaar met een toerenregelaar (REB1-N). U mag de ventilatoren beslist niet regelen met een dimmer. Deze raamventilator of muurventilator draait één kant op zodat de lucht altijd van binnen naar buiten wordt verplaatst. Als u een ventilator zoekt waarmee u dit kunt regelen, dan hebt u de VH-uitvoering nodig.

De HV raamventilator van Soler & Palau is een vierkante ventilator. Deze kan bestuurd worden met een trekkoord zoals bijvoorbeeld de HV230M-uitvoering. Ook is het mogelijk om de ventilator te regelen met een afstandsbediening; daarvoor hebt u het RC-type nodig. De regelbare raamventilator kunt u regelen met een CR-300 schakelaar.

In het kort kennen we drie verschillende uitvoeringen van  de HV-serie:

Raamventilator HV-150AE is het basismodel. De ventilator heeft een éénfasige motor en kan op twee standen draaien. De HV-230AE kan zelfs op drie standen draaien in combinatie met de CR-150 schakelaar. De draairichting van de HV-300AE kan met behulp van de CR-300 geregeld worden.

De Serie HV-M is voorzien van een trekkoord. Hierdoor kan de ventilator worden aangesloten op een vaste voeding en met het trekkoord worden aangestuurd.

De HV-RC uitvoering is voorzien van een afstandsbediening waarmee kunt u kiezen tussen twee verschillende draairichtingen en diverse snelheden.

Alle ventilatoren zijn voorzien van een terugslagklem.