Laden...

Hager groepenkast met 12 groepen een 3 fase hoofdschakelaar en een fornuisgroep

Op voorraad
Art.nr
hager3f12gr+F
€ 416,00 € 343,80

Hager groepenkast type Vision met 12 groepen en 1 x fornuisgroep

3 fase Hager Groepenkast 12 groepen en fornuisgroep VKG444L-F is nu in de aanbieding. Besluit snel want de actie is bijna voorbij!

Als u een 3 fase aansluiting thuis of op uw werk heeft en een uitgebreide elektrische installatie dan is deze Hager groepenkast met maar liefst 12 lichtgroepen en een 2x 230 volt fornuisgroep waarschijnlijk de kast die u nodig heeft.

In deze groepenkast van Hager zitten de onderstaande componenten:

  • 1 x hoofdschakelaar 4 polig 40 ampere 
  • 3 x aardlekschakelaar 2 polig 40 ampere 30 milliampere
  • 12 x automaat 16 ampere B-karakteristiek
  • 1 x 2 x 230 volt fornuisgroep

VKG444L-F volledig bedraad

De kast is geassembleerd door Elektro Oké met originele Hager componenten.

Zodra u de groepenkast na bestelling in huis heeft ontvagen kunt u de groepenkast in uw installatie monteren. Wij hebben de interne bedrading volledig voor u gemonteerd. Links onderin zit de hoofdschakelaar die met 6mmq bedrading is aangesloten op de drie aardlekschakelaars. Vervolgens zijn de automaten met aansluitrailen weer aangesloten op de automaten. Hierdoor is de kast geheel aanrakingsveilig gemaakt en zijn bovendien de automaten meteen beveiligd door de aardlekschakelaars.

Uitbreiden van de 3 fase  Hager groepenkast 12 groep en fornuisgroep VKG444L-F

Standaard biedt deze kast plaats voor 24 module door alle componenten in de kast zitten deze dus helemaal vol. In deze kast zelf kunnen dus geen extra componenten zoals een bijvoorbeeld een beltrafo of eventueel een contactdoos worden geplaatst. Daarentegen zou u ervoor kunnen kiezen om nog een extra ledige verdeler zoals een VKG21S met ruimte voor 12 modules of een VKG22S met 24 module plekken naast de groepenkast te plaatsen. In deze ledige verdelers kunt u dan weer uw installatie uitbreiden. Het is mogelijk om een grotere groepenkast met 12 groepen van Hager te kiezen zoals de VKG444M dit is een kast met plek voor 36 module maar daarintegen heeft de kast een hoogte van 695mm. In de VKG444M zit echter geen fornuisgroep maar u kunt deze anderzijds hier wel mee uitbreiden. 

Hager VKG444M

De fornuisgroep van deze Hager groepenkast

Omdat er in de kast alleen 2 polige aardlekschakelaars zijn geplaatst en de fornuisgroep door één van deze aardlekschakelaars moet worden beveiligd zit de fornuisgroep aangesloten op 2 x 1 fase en uiteraard een nul. Aardlekschakelaar 1 beveiligt dus de eerste 4 automaten de 2e aardlekschakelaar beveiligt automaat 5 tot en met 8 waardoor de 3e aardlekschakelaar automaat 9 tot en met 12 en de fornuisgroep beveiligt. Omdat de fornuisgroep veilig achter een aardlekschakelaar is aangesloten mag u de kookplaat met een perilex contactdoos aansluiten.

Wat is er veranderd aan de nieuwe VKG serie groepenkasten?

In 2018 heeft Hager er voor gekozen om de bestaande VKS serie groepenkasten te vervangen voor de VKG serie. Op het eerste gezicht zien we alleen dat de kast hoger is geworden en er bovendien wat moderner oogt. Het nieuwe boven stuk (de buisinvoer) zorgt voor de extra hoogte Hager is van mening dat de kasten hierdoor sneller en nette te monten zijn in uw meterkast. Echter is de extra hoogte van de kast lang niet altijd gewenst omdat mensen de extra hoogte niet kwijt kunnen in de bestaande situatie. om deze reden blijven wij ook de oude buisinvoeren verkopen met typenummer VKS70T. U kunt dit onderdeel gewoon meebestellen zodat uw nieuwe groepenkast precies past op de plek van de oude groepenkast.

buisinvoer Hager

Onderkant van Hager groepenkast

Alle Hager groepenkasten worden geleverd zonder onderinvoer VKS78T. Dit betekent dus dat deze aan de onderkant open is. In de meeste gevallen is het wenselijk omdat er dan meer ruimte is om de hoofdschakelaar op de KWH meter aan te sluiten. Echter kan dit alleen als de nieuwe groepenkast rechtstreeks boven de KWH meter geplaatst wordt. Als dit niet het geval is heeft u daarentegen natuurlijk wel een onderinvoer nodig om de onderkant van de kast af te sluiten en een kabel in te kunnen voeren. U gebruikt dan de onderinvoer VKG78T

Andere groepenkasten dan de VKG444L-F

Is de groepenkast VKG444L-F niet de kast die u nodig heeft? Ga dan via onderstaande buttons direct naar de pagina's waar u de andere Hager groepenkasten kunt vinden. U mag ons natuurlijk ook contacten via telefoon of email. We helpen u dan graag.

Wij verkopen alleen maar groepenkasten van Top-Merken, wilt u alle groepenkasten zien klik dan op onderstaande button

Alle merken groepenkasten

Meer informatie
ManufacturerHager
Groepenkast optiesKookgroep
Fase:3-Fase
Aantal Groepen12 groepen
MateriaalKunststof
IP Waarde:IP30
Hoogte475 mm
Breedte220 mm
Diepte120 mm
AardleksysteemAardlekschakelaars 2 polig (standaard)
Aantal aardlekautomaten0
Levertijd
Levertijd 1-2 dagen
Aantal aardlekschakelaars:3
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hager groepenkast met 12 groepen een 3 fase hoofdschakelaar en een fornuisgroep
Uw waardering