ABB groepenkast 1 fase

ABB groepenkast 1 fase

Een 1 fase ABB groepenkast is verkrijgbaar van 1 tot en met 12 groepen. U kunt bij uw bestaande groepenkast nakijken of u een 1 of een 3 fasekast nodig hebt door de deksel van uw groepenkast te halen en de inkomende voedingsdraden te tellen. Als u twee draden telt dan hebt u een 1 fase ABB groepenkast nodig en als u 4 draden telt een 3 fase ABB groepenkast.


Als u de ABB 1 fase groepenkast bij ons bestelt dan ontvangt u altijd een kast die al helemaal is voorbereid. Dat wil zeggen dat wanneer u de groepenkast in uw meterkast hebt vast geschroefd, u alleen nog maar de voedende draden op de hoofdschakelaar moet aansluiten en vervolgens de afgaande groepen op de flexomaten. De flexomaten sluit u aan door de VD-draden 11 mm aan te strippen en de draden in de veerklemmen aan de bovenkant van de flexomaat te prikken.

Laden...
Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Filteren
  1. ABB HAF groepenkast met 1-groep 1 fase HS. HC100/1
    € 118,10 € 97,60
    ABB HAF groepenkast type met 1 groep HC100/1 Lees verder
    Levertijd 1-2 dagen
Tonen als Lijst Foto-tabel

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

verklaring typenummer 1 fase ABB groepenkast.

Een voorbeeld van een veelvoorkomende 1 fase ABB groepenkast is bijvoorbeeld de HAD3434-22+H42. Het typenummer is als volgt opgedeeld:

 - De letters  'HAD' geven het type kast aan, in dit geval een ABB Hafonorm kast.

- Het eerste getal '34' geeft aan dat er een 30 milliampère aardlekschakelaar in zit met daar achter vier groepen

- Het tweede cijfer geeft aan dat er een tweede aardlekschakelaar van 30 milliampère in zit met daarachter weer vier groepen.

- De cijfers '22' geven aan dat de twee aardlekschakelaars tweepolig zijn.

- Als laatste staat er in het typenummer 'H42'.  Dit duidt de hoofdschakelaar aan van 40 ampère tweepolig.

 

 Als u een soortgelijke ABB 1 fase groepenkast wilt met vier groepen zou het typenummer dus 'HAD3232-22+H42' worden.

1 fase ABB groepenkast met fornuisgroep

Als u een 1 fase ABB groepenkast nodig hebt en u wilt elektrisch koken dan is dat geen probleem. Door twee flexomaten mechanisch aan elkaar te koppelen maken we een fornuisgroep. Omdat een fornuisgroep in dat geval bestaat uit twee automaten van 16 ampère, kunt u een kookplaat van 7,2 kilowatt op deze manier voeden. Als u zelf het fornuiskoppelstuk in uw ABB groepenkast gaat plaatsen dan moet u dit wel op twee flexomaten doen die door één aardlekschakelaar wordt beveiligd. Als u dit niet goed doet zal minimaal één aardlekschakelaar direct uitschakelen.