Laden...

Hager groepenkast met 7 groepen en 1 fase hoofdschakelaar

Op voorraad
Art.nr
hager1f7gr
Aanbiedingsprijs € 258,33 € 213,50 Normale prijs € 395,31

Hager groepenkast met 7 groepen en een 1 fase hoofdschakelaar

Hager 1 fase groepenkast met 7 groepen

De Hager groepenkast heeft onderstaande componenten:

    • 1 x hoofdschakelaar 2 polig 40 ampere

            
    • 2 x aardlekschakelaar 2 polig 40 ampere 30 milliampere
    • 7 x automaat 16 ampere B-karakteristiek
                                  

                       

Interne bedrading van de Hager groepenkast

De kast is bedraad met aansluitrailen en 6mmq soepel draad. 

De bedrading is volledig aangesloten, vanaf de hoofdschakelaar zijn de 2 aardlekschakelaars aangesloten met 6mmq soepel bedrading. De automaten zijn door middel van aansluitrailen aangesloten en dus beveiligd door de aardlekschakelaars. U hoeft daarom alleen de hoofdschakelaar aan te sluiten op de bedrading vanuit uw KWH meter en vervolgens de afgaande groepen van uw woning op de automaten.


Voor een middelgrote installatie die wordt gevoed door 1 fase. Bij woningen of bedrijfspanden met een 1 fase aansluiting heeft u een groepenkast nodig die op 1 fase kan worden aangesloten. Deze Hager groepenkast met een 2 polige hoofdschakelaar, twee aardlekschakelaars en 7 groepen kan net zoals alle Hager 1 fase kasten worden gebruikt.

Uitbreidingsmogelijkheden van de Hager groepenkast met 7 groepen

Omdat iedere aardlekschakelaar tot 8 automaten mag beveiligen kunt u de kast in de toekomst uitbreiden met 1 extra automaat. De automaten die u hiervoor kan gebruiken zijn de VKS01SG automaten van Hager. Op de aansluitrail van de tweede aardlekschakelaar zijn 3 groepen aangesloten, de aansluitrail heeft nog plaats voor de extra automaat. De extra groep is eenvoudig op deze plaats te monteren.

Extra Hager automaat voor VKG43E

Uitbreiden met een fornuisgroep

U mag deze kast ook uitbreiden met een fornuisgroep. De fornuisgroep die u nodig heeft is de VKS03SF. U kunt de fornuisgroep aansluiten op de extra plek van de aansluitrail samen met de bedrading die bij de fornuisgroep wordt geleverd. Als u de fornuisgroep zonder bedrading wilt aansluiten kunt u een langere aansluitrail bestellen met typenummer KB5FN.

Fornuisgroep voor Hager groepenkast met 7 groepen

Voor en nadelen van de nieuwe VKG serie van Hager

Dit nieuwe type groepenkast van Hager is de VKG serie en vervangt de VKS serie. Met de nieuwe serie heeft Hager het installatiegemak nog meer willen vergroten. Het grootste verschil zit hem in de buisinvoer aan de bovenkant van de groepenkast. Door de nieuwe en grotere buisinvoer hebben we bij het instaleren 7,5 centimeter extra ruimte om de bedrading vanuit de woning te verwerken. De gehele kast is daardoor wel met 7,5 centimeter langer geworden. De extra ruimte die de kast in beslag neemt is echter niet in iedere situatie gewenst. Wij verkopen om deze rede ook de kleinere buisinvoer VKS70T. Met de kleinere buisinvoer is de totale lengte van de kast weer 7,5 centimeter kleiner geworden.

Hager groepenkast met 7 groepen

Het Hager familiebedrijf werd in 1955 opgericht, maar de specialistische toepassingen en de hoge kwaliteit van de producten maakte Hager al snel een favoriet onder de professionals. Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 11.000 mensen in dienst en levert het producten aan meer dan 100 landen. De nadruk is blijven liggen op hoogwaardige service en kwaliteit, zoals ook het geval is bij de VKG43E groepenkast. Deze is speciaal ontwikkeld voor de grotere huizen of bedrijven waar meer energie gebruikt wordt, wat verdeeld moet worden over verschillende groepen om overbelasting tegen te gaan. De VKG43E wordt net als alle andere Hager groepenkasten geleverd zonder het onder invoerstuk VKG78T, deze moet los besteld worden.

Andere groepenkasten dan de VKG43E

Is de groepenkast VKG43E niet de kast die u nodig heeft? Ga dan via onderstaande buttons direct naar de pagina's waar u de andere Hager groepenkasten kunt vinden. U mag ons natuurlijk ook contacten via telefoon of email. We helpen u dan graag.

Wij verkopen alleen maar groepenkasten van Top-Merken, wilt u alle groepenkasten zien klik dan op onderstaande button

Alle merken groepenkasten

Meer informatie
ManufacturerHager
Groepenkast optiesGeen
Fase:1-Fase
Aantal Groepen7 groepen
MateriaalKunststof
IP Waarde:IP30
Hoogte475 mm
Breedte220 mm
Diepte120 mm
AardleksysteemAardlekschakelaars 2 polig (standaard)
Aantal aardlekautomaten0
Levertijd
Levertijd 1-2 dagen
Aantal aardlekschakelaars:2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hager groepenkast met 7 groepen en 1 fase hoofdschakelaar
Uw waardering