Laden...

Hager Groepenkast met 8 groepen een 1 fase hoofdschakelaar en fornuisgroep

Op voorraad
Art.nr
hager1f8gr+F
Aanbiedingsprijs € 320,01 € 264,47 Normale prijs € 435,08

Hager groepenkast type Vision met 8 groepen en 1 x fornuisgroep

Hager groepenkast 1 fase met 8 groepen en fornuisgroep

De Hager groepenkast heeft onderstaande componenten:

    • 1 x hoofdschakelaar 2 polig 40 ampere

            
    • 2 x aardlekschakelaar 2 polig 40 ampere 30 milliampere
    • 8 x automaat 16 ampere B-karakteristiek
    • 1 x 2 x 230 volt fornuisgroep


Dit is een groepenkast die geschikt is voor woningen met een middelgrote elektrotechnische installatie. De groepenkast heeft 8 standaard lichtgroepen en een 2x230 volt fornuisgroep. Als u een wilt koken op een elektrische kookplaat tot 7,4 killowatt is deze fornuisgroep geschikt.

Hager groepenkast klaar voor installatie

Wanneer u bij Elektro Oké een groepenkast besteld krijgt u altijd een kast die direct klaar is voor montage. In de groepenkast hoeft u geen bedrading te maken. Vanaf de hoofdschakelaar lopen twee soepele draden van 6mmq dik naar de 2 aardlekschakelaars. Op de afgaande kant van de aardlekschakelaars zit een aansluitrail waar de automaten op zijn aangesloten. De eerste aardlekschakelaar beveiligt de eerste vier lichtgroepen. Groep 5,6,7,8 en de fornuisgroep zitten op de tweede aardlekschakelaar aangesloten.
Doordat wij en Hager gebruik maken van ardereindhulzen en aansluitrailen is de kast volledig aanrakingsveilig afgemonteerd.
De 1 fase groepenkast van Hager met 8 groepen en een fornuisgroep uitbreiden
U heeft in de groepenkast nog ruimte om uit te breiden. U kunt bijvoorbeeld een schakelklok in de kast plaatsen. Vaak heeft een woning ook een beltrafo in de meterkast hangen het is dan mooier om deze in de groepenkast te plaatsen. Hiervoor is voldoende ruimte beschikbaar. Wanneer, net als bij veel mensen uw groepenkast een beetje rommelig is door een aantal verlengsnoeren die in de meterkast hangen kunt u zelfs één of meerdere contactdozen in de kast monteren. het typenummer van de Hager contactdoos is VKS09SW. In deze kast kunt maximaal twee contactdozen plaatsen. 
Meer dan 8 groepen nodig in mijn Hager groepenkast

Als uw installatie en de apparaten in uw installatie meer dan 8 groepen vereist dan kunt u beter kiezen voor een kast die meteen 3 aardlekschakelaars heeft. Zo heeft bijvoorbeeld het type VKG333E-F meteen drie aardlekschakelaars en 9 lichtgroepen en een fornuisgroep. Vervolgens is die kast meteen zonder grote ingrepen uit te breiden naar maximaal 12 lichtgroepen. Als u in uw installatie reeds een VKG44L-F heeft of een vergelijkbaar model maar toch meer groepen in de bestaande kast wilt plaatsen dan zijn daar uitbreidingsetjes voor. Uitbreidingsetjes worden compleet verkocht met een aardlekschakelaar een aansluitrail en het gewenste aantal automaten. Type VKS02combi heeft 2 automaten, VKS03combi heeft 3automaten en VKS04combi heeft 4 automaten.

Alternatief met 3 aardlekschakelaars voor het Hager VKG44E-F Uitbreidingset voor de Hager VKG44E-F

De extra hoogte van de Hager VKG44E-F

Hager heeft het nieuwe model de VKG serie ontworpen met een hogere buisinvoer aan de bovenkant van de kast. Deze buisinvoer biedt meer ruimte om de draden van in installatie netjes te verwerken. Echter is de gehele kast 75mm hoger geworden door dit ontwerp. Bij diverse meterkasten is de extra hoogte een probleem bij het installeren. speciaal daarvoor verkopen wij nog de buisinvoeren van het vorige model die gewoon op deze kasten passen. Als de hoogte van de kast een probleem is kunt u deze met 75mm verlagen door de buisinvoer vks70t te bestellen.

hager buisinvoer om vkg44E-f 75mm minder hoog te maken

Andere groepenkasten dan de VKG44E-F

Is de groepenkast VKG44E-F niet de kast die u nodig heeft? Ga dan via onderstaande buttons direct naar de pagina's waar u de andere Hager groepenkasten kunt vinden. U mag ons natuurlijk ook contacten via telefoon of email. We helpen u dan graag.

Wij verkopen alleen maar groepenkasten van Top-Merken, wilt u alle groepenkasten zien klik dan op onderstaande button

Alle merken groepenkasten

Meer informatie
ManufacturerHager
Groepenkast optiesKookgroep
Fase:1-Fase
Aantal Groepen8 groepen
MateriaalKunststof
IP Waarde:IP30
Hoogte475 mm
Breedte220 mm
Diepte120 mm
AardleksysteemAardlekschakelaars 2 polig (standaard)
Aantal aardlekautomaten0
Levertijd
Levertijd 1-2 dagen
Aantal aardlekschakelaars:2
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hager Groepenkast met 8 groepen een 1 fase hoofdschakelaar en fornuisgroep
Uw waardering